Bouw stadhuis Nibbixweer vertraagd

De bouw van het nieuwe, energieneutrale stadskantoor van Nibbixweer heeft vertraging opgelopen. Dat heeft de gemeente vandaag bekend gemaakt. In een verklaring, die door wethouder Roy Roessink voorgelezen werd op de bouwplaats, spreekt de gemeente van overmacht na het plotselinge faillissement van twee onderaannemers. Naar verwachting wordt de bouw van het stadskantoor eind januari hervat.

“De crisis eist nog steeds zijn tol”, zei wethouder Roessink. Twee onderaannemers die betrokken zijn bij de realisatie van het nieuwe stadskantoor van Nibbixweer, hebben in november uitstel van betaling aangevraagd en zijn vorige week definitief failliet verklaard. De gemeente gaat met de hoofdaannemer en de projectvoerder op zoek naar bedrijven die het takenpakket kunnen overnemen tegen dezelfde condities als in de oorspronkelijke aanbesteding opgenomen zijn. “We vinden het erg vervelend, voor de gemeente, maar vooral voor de betreffende ondernemers en hun personeel”, aldus Roessink. Ook zei hij te hopen dat de bouw snel hervat kan worden. “Ik verwacht dat we een week of vijf nodig hebben voordat we weer aan de slag kunnen. Ik mik op eind januari, als we dan geen strenge vorst hebben uiteraard.”

Stadhuis Nibbixweer

Energieneutraal stadkskantoor

Het nieuwe stadskantoor van Nibbixweer wordt energieneutraal geëxploiteerd na de opening, die naar verwachting pas na de zomer van 2015 plaats zal vinden. Ook in de realisatie wordt energiezuinig gebouwd, met gebruikmaking van prefabricaten en moderne bouwtechnieken. Het stadskantoor vervangt het huidige kantoorcomplex uit de jaren zeventig. Dit zal wel duurzaam gerenoveerd worden en huisvesting gaan bieden aan start-ups binnen de gemeente. Het historisch stadhuis blijft ook na de opening van het nieuwe kantoor in gebruik, maar ondergaat van binnenuit energiebesparende veranderingen.