Flinke besparing aangetoond met LED in Sporthal

Naar aanleiding van de successen zoals beschreven op pagina 8 van Beheerplan_onderhoud_gebouwen Neder-Betuwe 2016-2019 heeft de gemeenteraad opgeroepen om vaart te maken met ledverlichting in de sportcomplexen. In de sporthal in Kesteren en in Dodewaard is de verlichting vervangen door energiezuinige ledverlichting. De aanpassing van de verlichting levert voor beide sporthallen gezamenlijk een jaarlijkse besparing van 50.000 kWh op!

Ter illustratie is het verschil in elektriciteitsverbruik van sporthal de Leede in Kesteren over de periode 2013-2014 ingevoegd. Hierbij geeft de lichtgroen kolommen het verbruik van het jaar 2014, met ledverlichting weer en laat de donkergroene het verbruikt van 2013, voor het aanbrengen van de ledverlichting zien.

Nibbixweer heeft ook al eerder goede ervaring opgedaan met een test.

nederbetuwe